Skip to main content
Voetreflex

Voetreflex

Voetreflex is de bekendste vorm van Reflexzone therapie. Reflex kan ook op handen en oren worden toegepast. In de Reflexzone therapie gaan we ervan uit dat op handen, voeten en oren zones liggen die corresponderen met alle organen, klieren, gewrichten en andere delen van het lichaam. Het lichaam wordt als het ware weerspiegeld op voeten, handen en oren.

Het doel van Reflexzone therapie is het herstellen van het natuurlijk evenwicht in het lichaam zodat het lichaam optimaal kan functioneren. Door de reflexzones van handen, voeten of oren te behandelen met speciale technieken wordt de doorbloeding in het lichaam verbeterd, het geeft rust en ontspanning en het zelfherstellend vermogen van de mens wordt gestimuleerd.

Wanneer voetreflex

 • Ontspanning en preventie
 • Tijdens de zwangerschap
 • Na de zwangerschap
 • Bij vermoeidheid
 • Stress op het werk
 • Migraine
 • Tijdens de overgang
 • Menstruatieproblemen
 • Hoofdpijn
 • Rug- en nekproblemen
 • Hormonale problemen
 • Spijsverteringsproblemen
 • Spanningen
Daarnaast is het voor bedrijven mogelijk om voetreflex voor hun medewerkers aan te bieden. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Ervaringen van cliënte met voetreflex

Voetreflex bij herstel van burn out klachten

"De afgelopen periode heb ik vanwege herstel van Burn Out klachten voetreflexbehandeling bij Marlène ondergaan. Ik heb deze behandelingen steeds als zeer prettig en waardevol ervaren.  Mijn lichaam is mede door de behandelingen weer beter in balans geraakt. Mijn klachten zijn in belangrijke mate afgenomen. Naast haar deskundigheid en passie voor het vak waardeer ik Marlène ook als een hele prettige therapeute met een warm hart. Ze stemt de behoefte van de cliënt steeds feilloos af op het moment. De behandelruimte, rust en kwalitatief hoogstaande behandelingen zijn wat mij betreft echt top. De ontspannende werking die hiervan uitgaat is geweldig. Voetreflex heeft voor mij zeker een waardevolle bijdrage geleverd aan mijn herstel."

Voetreflex en afvallen

Ik ben in ruim een jaar tijd 45 kilo afgevallen door gewoon op mijn voeding te letten en te sporten. Voor alle duidelijkheid, hiervoor sportte ik nooit, dronk enorm veel cola en at veel chips. Kortom "eigen schuld dikke bult". 

Na dit jaar bleef ik min of meer "stil staan" terwijl er nog ruim 15 kilo te gaan was. Via nota bene Facebook hoorde ik dat Marlène hier iets aan kon doen door middel van voetreflex. In eerste instantie dacht ik dat het onzin was, na enkele behandelingen weet ik inmiddels beter. Het werkt!!! Niet zo snel als diëten, operaties of weet ik veel wat nog meer. Maar het is wel op een natuurlijke manier en zonder jojo-effect! Okay, als je jezelf vol propt met chips, cola en chocolade hoef je er niet aan te beginnen, maar als je zoals "normale" mensen eet, drinkt, en beweegt en leeft werkt het wel degelijk. Dankzij de voetreflex is de spijsvertering weer op orde waardoor ik tot op heden in 4 maanden tijd ruim 6 kilo ben afgevallen! 

Groetjes, Mattie

Voetreflex brengt mij ontspanning

"Sinds enige tijd kom ik regelmatig bij Marlène voor een voetreflexmassage. Buiten het feit om dat de hele mens is terug te vinden in een voet en een voetreflexmassage dus veel voor je kan betekenen, is het ook gewoon heerlijk als je een massage krijgt. Marlène is hier uitstekend in. 

Marlène is kundig en gedreven. Ze geeft je ook de ruimte om dingen bespreekbaar te maken. Dit altijd zonder oordeel en met een groot empathisch vermogen. Marlène werkt vanuit haar hart. Ik kijk altijd uit naar onze afspraak, mede omdat ik me zo welkom voel. Na de massage ga ik altijd weg met een goed gevoel. Ik ben weer meer in balans en voel me in alle opzichten lichter. 

Debby"

Voetreflex heeft mij geholpen om "naar binnen" te kijken naar mijn knelpunt

"De eerste sessie was door mij prettig verlopen, een gevoel van vertrouwen en in deskundige handen zijn, is mijn ervaring en ik ging blij naar huis. Als cliënt ben ik op mijn gemak gesteld, door de tijd te nemen om mijn vraag zorgvuldig te beantwoorden wat voetreflex massage inhoudt. 

Omdat er gewerkt wordt aan en met intrinsieke emoties, heb ik ervaren dat het er mag zijn zoals het zich laat zien. Rust en serene, eerlijke en open sfeer met respect voor de hulpvragende, zijn kernwaarden die mij hebben geholpen om ‘naar binnen’ te kijken waar mijn knelpunt zit, als ik ermee aan het werk ga, zat. Op het juiste moment intuïtief kiezen welke methode toegepast dient te worden om tot resultaat te komen, is zeker een professionele kracht van je. "

Veelgestelde vragen over voetreflex

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?
Een verwijzing is niet nodig
Wat zijn de kosten voor een reflexbehandeling?

Als je de eerste keer bij mij komt dan neem ik een intake af. Dit duurt ongeveer 1,5 uur en de kosten zijn € 85,00. De vervolgbehandelingen duren ongeveer 3 kwartier tot 1 uur en de kosten hiervoor zijn € 65,00.  

 

Wordt de reflexzone therapie vergoed?
Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VNRT en bij de RBCZ. De reflex valt in het aanvullend pakket. Vraag bij je ziektekosten verzekeraar na wat je vergoed krijgt.
Wat als ik mijn afspraak moet afzeggen?
Indien je een gemaakte afspraak niet na kunt komen, dien je deze minimaal 24 uur van te voren te annuleren. Anders wordt het consult in rekening gebracht.
Je hebt een klacht. Wat nu?
Ik doe er alles aan om je op een goede en respectvolle manier hulp te bieden. Toch kan het zijn dat je ergens niet tevreden over bent. Het is belangrijk om deze onvrede eerst met mij te bespreken. Misschien is er sprake van een misverstand en komen we er samen uit als je kenbaar maakt waarover je ontevreden bent of wat je anders wil hebben. Wil of kun je de klacht niet met mij persoonlijk bespreken of komen we er samen niet uit? Dan kan je gebruikmaken van een gratis klachtenfunctionaris via mijn beroepsvereniging: www.vnrt.nl. Deze ondersteunt je bij het formuleren van je klacht of onvrede en bij het onderzoeken van oplossingen. Er wordt samen met je gekeken naar de mogelijkheden om gehoor te vinden voor je klacht. Je klacht wordt binnen 6 weken afgehandeld.