Een stoer of dapper besluit...........

Een stoer of dapper besluit...........

10 jaar geleden nam ik ontslag bij de Rabobank en begon ik mijn praktijk. Tot de dag van vandaag krijg ik de opmerking: "Dat is een stoer besluit! Ik zou dat niet durven". Ik ben heel blij dat ik dit besluit heb genomen. Vind ik het ook stoer van mezelf, of nam ik op dat moment mijn verantwoordelijkheid? Dat vraag ik mij weleens af.

In mijn jaren bij de Rabobank heb ik fijn gewerkt, maar ik ben ook tegen mijn grenzen aan gelopen. Ik realiseerde me dat ik dat werk niet tot aan mijn pensioen wilde doen. Op dat moment zag ik het nog niet zo, maar nu kan ik zeggen dat daar mijn hart niet lag.

Ik wil iets betekenen voor mensen, ze in contact brengen met hun passie én met hun gevoel. Ik ontdekte dat mijn gevoel redelijk afgesloten was. Op het moment dat ik met mijn gevoel in contact kwam door de begeleiding van een persoonlijk coach en haptotherapeut begon ik te voelen wat voor mij belangrijk is. Natuurlijk heb ik niet van de één op de andere dag mijn baan opgezegd. Ik startte mijn ontwikkeling en begon met de opleiding voor reflexzonetherapeut. De Rabobank steunde mij bij deze ontwikkeling en ik kon 3 dagen blijven werken. Ik had natuurlijk wel een inkomen nodig om mijn opleiding te betalen.

In 2007 rondde ik de opleiding af en besloot ik mijn eigen praktijk te beginnen. Dat vond ik spannend… Heel spannend zelfs! Maar op de één of andere manier viel alles op zijn plek. Ik ontmoette mijn huidige vrouw. Ik besloot verder te gaan met de opleiding voor haptotherapeut. Ook al heb ik hiervoor heel hard gewerkt en gestudeerd, het leek of het allemaal vanzelf ging. Ik heb mijn verantwoordelijkheid genomen voor mijn carrière en privé leven. Ik had ook kunnen blijven hangen in de "zekerheid" van de Rabobank. Gelukkig heb ik dat niet gedaan. Nu heb ik een goed draaiende praktijk in Hapto- en Reflexzonetherapie.

Als ik er op terug kijk dan vind ik het van mezelf niet zozeer stoer maar wél dapper. Of toeval bestaat, pakte ik vorige week onderstaand boekje uit de boekenkast.

Ik ben er van overtuigd dat je meer kan dan je denkt als je contact gaat maken met je gevoel en daar naar gaat luisteren. Waar kom jij dan 's ochtends je bed voor uit? Ik kan zeggen dat ik de afgelopen 10 jaar nooit met tegenzin naar mijn werk ben gegaan. En jij, kun jij dat ook zeggen?

 

Reacties

Gast - Wilma op vrijdag 17 februari 2017 15:13

Idd heel dapper en mooi vanuit je hart geschreven. Je bent een mooi voorbeeld voor velen?

Idd heel dapper en mooi vanuit je hart geschreven. Je bent een mooi voorbeeld voor velen?
Marlene op vrijdag 24 februari 2017 10:07

Dank je wel voor het compliment!

Dank je wel voor het compliment!
Gast - Mooi succes verhaal! Gr. Desiree op vrijdag 17 februari 2017 16:05

Mooi succes verhaal!
Gr. Desiree

Mooi succes verhaal! Gr. Desiree
Marlene op vrijdag 24 februari 2017 10:08

Bedankt voor je reactie, ben ik blij mee!

Bedankt voor je reactie, ben ik blij mee!
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 21 oktober 2018

Captcha afbeelding