ERVARINGEN VAN CLIËNTEN OVER HAPTOTHERAPIE

Mijn ervaring met haptotherapie - Caroline

Een haptonoom? Ik heb het op moeten zoeken. Maar toch een eerste afspraak gemaakt. Een totaal nieuwe wereld voor mij. Ik kwam binnen compleet in zak en as en had hulp nodig. Alleen kreeg ik het niet op een rijtje. Inmiddels meerderde afspraken gehad en net de ‘ laatste ‘afgerond.


Ik zal kort proberen te omschrijven wat het met mij gedaan heeft. Het heeft mij geleerd om bewust alles te doen en niet zoals ik leefde, zittend op een sneltrein en er niet af kunnen. Nu zit ik in de stoptrein en ben bewust van de tussen stations. Daarbij kan ik weer bij mijn gevoelens die ik ook in de sneltrein had gestopt. Ik ervaar alles dus weer bewust en met gevoel! Dit komt niet van het ene op het andere moment. Ik kan ook nu nog stappen maken. Maar na mijn laatste afspraak kan ik wel zeggen dat ik trots op mezelf ben!


Dankjewel!

Groetjes Caroline

Mijn ervaring met haptotherapie - Rick

Daar waar ik op een gegeven moment vast liep in het laten zien van mijn sterkste punt: enthousiasme en mijzelf niet durfde te zijn, werd het tijd voor hulp. Hoe kan ik weer het enthousiasme overbrengen en de ik zijn, die ik altijd was?

Na wat rondvragen en rondkijken en op aanbevelen van een bekende, heb ik besloten om op (vrijblijvende) intake te komen bij Marlène. Tijdens deze intake hebben we ontspannen kunnen ziten en nam ze écht de tijd voor mij om te luisteren wat mijn hulpvraag was. Uiteraard heeft ze ook de mogelijkheden vanuit haar kant verwoord en uitgelegd.

Zelf ben ik na een aantal behandelingen ontzettend vooruit gegaan! Het positieve enthousiaste heb ik in mijzelf weer kunnen vinden en ook kan ik mijzelf weer zijn. Heerlijk!

Mij viel op dat Marlène echt naar je luistert, er samen met de volle 100% voor wil gaan maar je vooral zelf na laat denken. Je leert hier nog het meeste van.

Ik raad iedereen met een hulpvraag ook zeker aan om een keer vrijblijvend op gesprek te komen. Marlène ik ben je ontzettend dankbaar.

Rick

Mijn ervaring met haptotherapie - Gerben

De ene haptotherapeut is de andere niet. Een jaar of tien geleden was ik al eens bij een haptotherapeut geweest. Ik herinner me dat mijn ervaringen uit die tijd helaas niet onverdeeld positief waren. In de zoektocht naar mijzelf belandde ik dit jaar op een van de stoelen in Marlènes praktijkruimte. Tijdens een aantal gesprekken liet Marlène me onder meer telkens ervaren hoe je onbewust spanning opbouwt in je lichaam. Ik kon volledig mezelf zijn bij Marlène en alles met haar bespreken. Daar ben ik haar dankbaar voor. De bezoekjes hebben dan ook een positieve bijdrage geleverd aan mijn zoektocht. En de ene haptotherapeut is dus inderdaad de andere niet.

Groeten,

Gerben

Mijn ervaring met haptotherapie - Nienke

Mij werd haptonomie geadviseerd toen ik merkte dat ik al voor langere tijd niet lekker in mijn vel zat. Ik voelde mij niet happy in mijn werk, maar ook in mijn sociale relaties was ik niet blij met de gang van zaken. Omdat dit al enige tijd voortduurde vond ik dat ik er wat mee moest gaan doen, maar wat dan... Marlène heeft mij beter naar mezelf leren luisteren. Voorheen wist ik niet wat ik wilde, maar bleek ik vooral niet genoeg stil te staan bij wat ik voelde in bepaalde situaties. Door me met eenvoudige voorbeelden te laten zien wat mijn automatische reactie was in verschillende situaties en me bewust te maken van hoe ik lichamelijk en emotioneel reageerde, kon ik veel beter bij mezelf blijven en keuzes maken op basis van gevoel. Door te luisteren naar mezelf bleken keuzes makkelijker/duidelijker. Er was ruimte voor mijn verhaal, maar ik werd vooral ook uitgedaagd te leren, meer bewust te worden en niet te snel te oordelen. Ik heb de begeleiding van Marlène hierin als zeer prettig ervaren. Zij kon zich met haar uitleg ontzettend goed aanpassen aan mijn belevingswereld en manier van denken. Ondanks dat er nog genoeg uitdagingen zijn en zullen komen, en ik echt nog wel af en toe mijn dipjes heb, heb ik alle vertrouwen in de toekomst. Ik weet nu beter hoe er mee om te gaan, mijn patronen te herkennen en door terug te gaan naar mijn gevoel weer stappen vooruit te zetten.

Mijn ervaring met haptotherapie

Uit balans kwam ik in aanraking met haptonomie, bij Praktijk Channels bij Marlène. Na een lange relatie was ik ineens single, de band met mijn ouders was een beetje uit balans, op mijn werk vond ik het niet leuk meer. Ik sliep slecht, huilde veel, voelde me uitgeput. Ik voelde veel, maar wist niet wat er mee te doen.

Door de coachende vragen en begeleiding van Marlène pelde ik laagje voor laagje af en kwam ik steeds dichter bij mijn gevoel. Want ik voel veel , alleen waren over mijn gevoel dikke lagen zelfbescherming gekomen. Ik leefde in mijn hoofd, continu drukke gedachtens, vermoeiend. Om gek van te worden.

Door de coaching van Marlène, de gesprekken, opdrachten, bewustwording en zelfreflectie kom ik steeds dichter bij mezelf. Ik sta volop in het leven, heb  meer energie, ik leer nieuwe mensen kennen en doe dingen die ik voorheen nog nooit heb gedaan.

Mijn lichaam is mijn kompas aan het worden, ik zeg bewust aan het worden, want ik ben groeiende....

Ik las wel eens in tijdschriften dat je eerst vrienden met jezelf moet worden, dat vond ik altijd wel leuk om te lezen. Nu durf ik hardop te zeggen: Ik ben mijn eigen beste vriendin aan het worden!

Tuurlijk ben ik ook nog wel eens uit balans, maar dan neem ik tijd voor mezelf, dan ga ik zitten, en voelen wat mijn lichaam me wil vertellen. En soms vraag ik Marlène dan om coaching, en samen hebben we mij dan snel weer op het mooie pad dat ik aan het bewandelen ben.....

Inmiddels heb ik niet 1, maar 2 leuke nieuwe banen. De band met mijn ouders geeft mij weer positieve energie. Ik trek positieve en energierijke nieuwe mensen aan in mijn leven. Ik onderneem nieuwe activiteiten waar ik veel energie van krijg. En ik heb er een nieuwe vriendin bij, mezelf!

Anoniem

Mijn ervaring met Haptonomie - Laila

Ken je het gevoel van onrust in je lichaam, zeurende pijn op je schouders. Het gevoel dat je de regie aan het kwijt raken bent over je leven en je het gewoonweg even niet meer weet. Je facebook opent en denkt: wat doe ik verkeerd in mijn leven dat het lijkt als of iedereen gelukkig is en ik niet.

Dit bovenstaande stukje ging 2 maanden geleden nog over mij. Aangenaam mijn naam is Laila en ik ben een spontane, sociale, gekke, authentieke vrouw, moeder van 2 kinderen, echtgenote, leuke vriendin, dochter en nog veel meer.

Ik sta met beide benen op de grond en ook al verwacht niemand het, ook ik weet het soms niet meer.

En wat doe ja als je het even niet meer weet? Dan ga je op zoek naar hulp en geloof mij Google is een meester in hulp bieden. Een psycholoog was niet mijn ding, een fysiotherapeut kan de pijn verminderen maar pakt de stress niet aan.

Een massage is van korte duur en een spirituele weg bewandelen leek mij ook niet een oplossing.

Wie kon mij dan helpen? Er bleef niet veel meer over. Ik had een vriendin wel eens horen vertellen over een haptonoom. Ik dacht toen een hapto wie? Daar was mijn grote vriend Google weer en met een aantal tikken kreeg ik een lijst met haptonomen.

Tja, en nu moest ik een keuze maken, ik dacht neem er gewoon eentje. Ik belde op en maakte een afspraak. Ik kwam terecht in Vlijmen een dorpje naast Den Bosch.

Ik belde aan en er deed een leuke spontane vrouw de deur open, hip kapsel en vooral stoer.

In gedachten had ik een andere vrouw voor ogen, wellicht blote voeten ofwel een zweef typ. Ik verwachte wierook en Ibiza muziek.  Zo grappig om te zien dat je gedachten al ideeën hebben zonder enige aanknopingspunten.

Ik ging zitten, deed mijn verhaal en in het gesprek was onze connectie begrip en waardering. Ook al had ik een andere voorstelling van wie ik tegenover mij zou aantreffen, dit was meer dan  prima. Marlène stelde mij kritische vragen en maakte mij bewust van mijn kracht en energie.

Ik was terecht gekomen in een praktijk waar ik als persoon gehoord werd. De eerste opdracht ging over gedachtes en gevoel. Er ging een wereld voor mij open, ik was nieuwsgierig en verbaasd.

Mijn gedachten bleven mijn gedachte, maar mijn inzichten werden op de proef gesteld.

Ik ging anders naar onderwerpen, gebeurtenissen en mensen kijken. Voor mij werd duidelijk dat iedereen andere basis waarden heeft in het leven. Is dit goed of fout? Het is niet aan mij om er iets van te vinden en de ander mag ook zijn wie hij wil zijn.

Ik ben er in een korte tijd achter gekomen waar mijn passie ligt. Waar ik energie van krijg en vooral blij van word. Hier was 1 sessie voor nodig met een geweldig resultaat!

Als je het mij vraagt is het zeker de moeite waard om een kennismakingsgesprek in te plannen en te kijken waar je hulpvraag ligt. Het leven is te mooi en te kort om stil te blijven staan bij gedachtes die je leven proberen te bepalen.

Mijn ervaring met Haptonomie - Saskia

Tijdens de sessies liet Marlène me ervaren hoe je onbewust spanning opbouwt in je lichaam. Ook gingen we na waarom dit gebeurde en nog belangrijker, hoe ik daar mee om kan gaan. Dit scheelt me heel wat hoofdpijn (migraine), rug,- en schouderklachten en slapenloze nachten.

Mijn zelfvertrouwen is behoorlijk gegroeid in een half jaar tijd. Wat ik ook heel prettig (en belangrijk) vond is dat ik altijd mijn verhaal kwijt kon bij Marlène, en ze me ook een eerlijke spiegel voor hield als dat nodig was. Niet altijd even leuk, maar wel heel leerzaam! Ik ben blij dat Marlène op mijn pad kwam.

Groetjes Saskia

Mijn ervaring met Haptonomie - anoniem

Je vroeg me om een stukje te schrijven over mijn ervaring met haptotherapie.

Het is al weer even geleden en ik denk hier nog steeds met positieve gevoelens over terug. Ik kwam vanwege vastzittende nek- en schouders waarvoor ik ook behandeld werd door de fysiotherapeut/manuele therapeut. Doordat ik een aantal keren kennis heb mogen maken met haptotherapie, leerde ik weer beter in contact te komen met mezelf.

De eerste keren huilde ik bij de minste aanraking, ik liet mij zonder dit te beseffen door anderen vaak sturen, was me niet bewust van mijn eigen wensen en ging snel over mijn eigen grenzen heen. In enkele bijeenkomsten merkte ik dat ik "blijer" werd van binnen en er minder op me "drukte". Ik kon ook meer aangeven, luisteren naar mezelf i.p.v. doorgaan en proberen om het anderen naar de zin te maken. In mijn relatie wil ik meer aandacht geven aan het ruimte geven aan de ander. Omdat ik zelf zo gedreven ben, ga ik vaak te snel voor de ander, verwacht ik dit ook van de ander. Belangrijk voor mij: in mijn relatie de ander meer uitnodigen, zeggen wat ik fijn zou vinden, eerder aangeven, i.p.v. verwachten.

Bedankt Marlene en graag tot ziens in 2013.

Anoniem