Skip to main content

Blog

Heb jij dit weekend ook jouw (innerlijke) batterij opgeladen?

Praktijk-Channels-061

Ik wel in ieder geval. Ik wil graag met jullie delen hoe ik mijn "innerlijke batterij" weer van energie heb voorzien. In bijgevoegde foto zie je het eigenwijze snuitje van onze teckel Sjors. Die wil jullie ook vertellen dat hij genoten heeft van het mooie weer. Hij speelt en stoeit dan lekker met zijn teckelbroer Luuk in de tuin. Ik kan er enorm van genieten als ik die 2 zie spelen en door de tuin zie rennen. Met dat mooie weer is het ook super fijn om een grote wandeling met ze te maken. Als je al je zintuigen dan open zet wat hoor, zie, ruik en voel je dan allemaal ? Ik heb de vogels horen zingen. De prachtige fris groene kleuren tevoorschijn zien komen aan struiken en bomen. De natuur wordt weer wakker. De zon voelt al warm op mijn huid, heerlijk en ook gezond want we hebben dit licht nodig voor onze gezondheid.


Wat ruikt die net ontluikende natuur ook fris. Misschien voel je ook wel wat kriebel in je neus, ik wel, heb namelijk wat last van hooikoorts maar dat mag de pret niet drukken. Ik ben super blij met dit mooie weer.


Ook vind ik het dan fijn om in de tuin te werken en deze weer helemaal voor de lente klaar te maken. Heerlijk met mijn handen in de zwarte grond. Natuurlijk geeft dat ook achteraf spierpijn. Maar dat vind ik prettig want ik voel weer dat ik met mijn lijf bezig ben geweest, heerlijk.


Na heerlijk gewerkt te hebben in de tuin, de honden uitgelaten is het tijd voor een lekker kopje koffie en een boek in het zonnetje. Dit weekend het boek van Sarah Domogala "De kunst van het verdwijnen" gelezen. Ik vond het een prachtig boek. Het boek gaat over wie we zijn en wat ons verbindt. En over hoe wij ons hoofd (proberen) boven water houden in deze hectische tijden. Een onderwerp wat mij interesseert, en wat ik in mijn praktijk veelvuldig tegenkom.


Dan komt toch het einde van het weekend in zicht, helaas. Maar ik voel mij energiek en blij. Ik ga deze week met zin weer aan het werk! Jij ook???


Marlène Oving heeft een eigen praktijk waarin ze de begeleiding doet van mensen met stress gerelateerde klachten, burn-out en andere oorzaken waardoor je niet lekker in je vel zit. Marlène doet dit middels Haptotherapie en Reflexzonetherapie. Zij heeft haar eigen praktijk in Vlijmen. Meer informatie over haar en haar praktijk vind je op www.praktijkchannels.nl. Wil je contact opnemen met haar dan kan dat. Telefonisch bereikbaar op 06-29155681 en per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.