Skip to main content
Specialisaties

Mijn specialisaties

Tijdens mijn opleiding tot reflexzonetherapeut heb ik voor mijn afstudeerscriptie gekozen voor het thema “stress”. Met name gericht op mensen met werk gerelateerde stressklachten. Dit is nu ruim 11 jaar geleden en in de loop van de jaren heb ik mij verder verdiept in dit onderwerp. Stress ontstaat niet alleen op het werk, het is vaak een combinatie van omstandigheden die maken dat de spanning teveel wordt. Ik ontdekte daarbij dat de meeste mensen wel kunnen benoemen en weten wat stress cq spanning geeft. Alleen het benoemen en weten blijkt niet genoeg om de spanning en stress niet meer te ervaren. Het lichaam, ons lijf speelt hier een belangrijkere rol in, dan we denken. Het weer voelen van wat je lijf te vertellen heeft en weer leren luisteren naar de signalen van je lichaam dat is waarmee ik werk in de haptotherapie en reflexzonetherapie.

Voelen van stress en spanning in je lijf

Het lichaam is zo ingericht dat het prima functioneert. Als het hapert dan geeft het lijf een signaal. Voorbeelden van signalen die ons lichaam kan geven zijn pijn, vermoeidheid, opgejaagd gevoel, of juist futloos zijn. Vaak blijkt ook dat er al (veel) langer signalen zijn geweest maar die zijn niet waar genomen. Deze signalen lijken weggedrukt te zijn. Wegstoppen doe je in mijn ogen altijd met een reden, bijvoorbeeld het kwam niet uit dat je ziek werd want er moest een project af. En als dat 1 keer gebeurt dan is dat nog niet zo erg maar keer op keer dan laat het zijn sporen. Lees hierover meer bij Stress en Spanning. Een ander voorbeeld het kan ook een vervelend gevoel zijn wat je het liefst niet wil voelen. Je kunt het een beetje vergelijken met een bal die je elke keer onder water duwt. En op een gegeven moment komt de bal toch, en vaak met enige kracht naar boven. Je voelt je verdrietig, boos of uitgeput. Lees verder bij Burn Out en Overspannen.

Maak direct een afspraak voor een gratis kennismakings-gesprek. Hierin kunnen we samen bepalen wat voor jou de beste aanpak is.