Skip to main content

Blog

Uitgerust of uitgeblust weer aan het werk of naar school?

f298cc38-c562-47c3-960e-e7bbeabce919
Veel mensen hebben de afgelopen weken vakantie gehad. Zij zijn nu weer aan het werk of gaan naar school. Ga je uitgerust of uitgeblust weer aan het werk of naar school? Deze vakantie was anders dan anders. Met veel onzekerheden. Kunnen we naar het buitenland? Gaan we met de auto of het vliegtuig. Mogen we nog wel weg en komen we nog wel thuis. Wordt het gebied waar ik naartoe ga toch rood dan moet ik bij thuiskomst in quarantaine. Wat doet of deed deze onzekerheid met je? Wat voor gevolgen heeft het gehad met hoe je nu weer aan het werk of weer naar school gaat.

Graag wil ik met jullie delen hoe ik daar zelf mee om gegaan ben. Ik kan zeggen dat ik blij ben dat we een dag of 10 naar Frankrijk geweest zijn. In de middle of nowhere zaten we. Wat was dat fijn. Even niks moeten en de hele dag buiten in de natuur. Fietsen, wandelen en zwemmen, een boek lezen en een spelletje doen.

Tijdens onze vakantie kwam ik wel tot de conclusie dat het hele corona gebeuren meer met mij gedaan heeft dan dat ik eigenlijk dacht en voelde. Ik was toch vermoeider. Voor mij werkt dan de afwisseling van buiten in beweging zijn en de rust en ontspanning van bijvoorbeeld een boek lezen. Ook op een bankje zitten samen met mijn lief genietend van een prachtig uitzicht of zonsondergang doet mij goed. Dan merk ik weer dat ik ook weer zin heb om in mijn praktijk aan het werk te gaan. Ook staan er de komende maanden nog een aantal scholingsdagen op het programma waar ik zin in heb. Mijn energie is weer op peil, ik ben uitgerust.

En jij? Ben jij uitgerust? Ben jij je ervan bewust wat je kan helpen om weer uitgerust te zijn?